Diensten

Wij hebben jarenlange ervaring en dus veel kennis van zaken op het gebied van professionele keuringen en audits. Wij zijn actief in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, vooral in eigen streek Sint-Laureins, Assenede, Eeklo, Evergem, Gent, Maldegem, Waarschoot, Zelzate, Kaprijke, het noorden van West-Vlaanderen … 1. Erkenningsnummer (VEA 7689) 2. Erkend energiedeskundige type A,B en C

Rioolkeuring

Een andere activiteit van ons is het uitvoeren van rioolkeuringen als door VLARIO erkende keurder van privérioleringen.

Een keuring van de riolering is verplicht bij volgende gevallen:

(Vlarem II-wetgeving).

EPC

Aan de hand van een EPC wil de overheid de eigenaars ervan bewust maken hoe energiezuinig hun woning is.

Hierdoor kunnen huurders of kopers inschatten hoeveel energie het pand verbruikt en komen zo niet voor onaangename verrassingen te staan.

Het certificaat bevat ook aanbevelingen om de woning energiezuiniger te maken.Deze zijn echter niet bindend.

Een EPC is 10 jaar geldig.

Energieaudit

Bent u van plan uw woning te renoveren dan biedt een energieaudit praktische energieadviezen en geeft het een duidelijk beeld van de energetische kwaliteit van uw woning.

Het is een energieadvies op maat en geeft praktische tips die een verlaging van uw energiefactuur kunnen opleveren.

EPC voor publieke gebouwen

Een groot aantal publieke gebouwen in Vlaanderen moeten beschikken over een energieprestatiecertificaat (EPC), dat op een zichtbare plaats opgehangen moet worden.

Het energieprestatiecertificaat (EPC) voor publieke gebouwen drukt uit hoe energiezuinig het gebouw is met een kengetal. Dat kengetal wordt berekend op basis van de bruikbare vloeroppervlakte en alle energieverbruik (elektriciteit, aardgas, stookolie, …) van exact één jaar.

Op het energieprestatiecertificaat wordt de energieprestatie van het gebouw vergeleken met gelijkaardige gebouwen door het kengetal te plaatsen op een kleurenbalk van groen (energiezuinig) tot rood (niet-energiezuinig). Het energieprestatiecertificaat van een publiek gebouw is tien jaar geldig.

Patrick Lippens Waterland-Oudeman